Beneficii pentru sanatate ale animalelor de companie

Animalele de companie fac parte din marile bucurii ale vietii pentru ca la sfarsitul unei zile de munca, prietenii vostri patrupezi va asteapta fericiti. Pe langa faptul ca veti fi mai fericiti, animalele de companie pot face minuni si in ceea ce priveste sanatatea. Veti avea un risc mai redus de a avea de-a face cu alergiile, iar acest aspecte este unul de care ar trebui sa tienti cont. Animalele de companie ar putea scadea riscul de a dezvolta alergii, deaceea este bine sa le aveti in preajma. Multe studii au aratat faptul ca daca cei mici intra in contact cu animalele, riscul de a face astm la varsta scoalara este unul mult mai redus.

O expunere mai mare la potentialii alergeni, de la o varsta frageda poate intari sistemul imunitar, ceea ce poate duce si la o crestere a tolerantei fata de potentialii alergeni. Un alt beneficiu important pentru sanatate este reducerea anxietatii si a stresului. Momentul in care animalul de companie s-a agatat de picioare este un moment inedit in care va veti bucura de o foarte buna stare de bine. Studiile au aratat ca animalele de companie sunt utile pentru atenuarea anxietatii, dar si a stresului. Multi dintre copiii care au un animal de companie, au un risc mai scazut de cortizol, in comparatie cu cei care nu au un astfel de animal. Efectulde ameliorare al stresului nu este valabil doar pentru caini. Echitatia si ingrijirea cailor contribuie si ea la reducerea nivelului de cortizol, dar si la usurarea stresului la adolescenti. Detinerea unui animal de companie, in special al unui caine poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. Acest lucru se datoreaza exercitiului fizic pe care proprietarii de caini il practica. Acestia au cu 54% mai multe sanse de a face exercitii fizice, spre deosebire de cealalta parte a populatiei, care nu se bucura de un animal de companie.

Proprietarii de animale de companie tind sa aiba o tensiune arteriala mai scazuta. Colesterolul acestora este in limite normale si se expun mai putin la riscul de a deveni obezi. Persoanele care detin un patruped reusesc sa stabileasca relatii puternice, spre deosebire de persoanele care nu au un astfel de patruped. Persoanele care s-au ingrijit temeinic de animale au avut o implicare mai mare in alte domeni ide activitate, iar acest lucru i-a ajutat sa se bucure de roluri de conducere. Animalele de companie va ajuta si din punctul de vedere al sanatatii mintale, depresia fiind combatuta de acestea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *